Nu rata noul număr din BIHOREANUL tipărit!

Nu rata noul număr din BIHOREANUL tipărit!

Cine fură mai mult?

 

O fi având Hotelul Ceres din Băile 1 Mai doar două stele, dar clienţi are la greu: 400 de pensionari sunt cazaţi şi iau masa zilnic în unitatea aparţinând Casei Naţionale de Pensii. Înmulţit cu 365 de zile, într-un an înseamnă 146.000 de zile turistice, cu tot atâtea mese de dimineaţă, de prânz şi de seară.

 

Pe ceea ce “pică” din afacere a izbucnit un război în toată regula între directoare şi personalul din subordine, scandalul scoţând la iveală acuze despre învârtelile combatanţilor din ambele tabere. Directoarea, Carmen Jurcan, îşi acuză subalternii că şterpelesc alimente şi-şi spală chiloţii la serviciu, iar aceştia că ea îi obligă să spele rufele de la Mănăstirea Sfintei Cruci şi că fură cu miliardele prin firma propriei familii.

 

Se sparge puşculiţa!

 

În ianuarie, când au văzut prima variantă de buget, şefii din Primărie s-au luat cu mâinile de cap. La încasări totale de 600 de milioane de lei din taxe şi impozite, municipalitatea plănuia cheltuieli de 2 miliarde!

 

Directorii de regii au tăiat tot ce i-a lăsat inima, viceprimarii au tăiat şi mai mult, iar când proiectul a ajuns pe masa primarului acesta a lăsat nemodificat doar capul de tabel. Pentru că a redus din nou toate cheltuielile, până s-au încadrat în buget!

 

În criză de venituri, bugetul Oradiei vizează dezvoltarea cu fonduri nerambursabile şi credite din bănci. Primăria a scăzut drastic cheltuielile, ca să investească cu prioritate în extinderea reţelelor de apă şi canalizare, în continuarea programului de asfaltări, reabilitarea blocurilor şi amenajarea de parcări.

 

Ţepe de criză

 

“Bravo! Urmare a tragerii la sorţi, aţi fost desemnat câştigător irevocabil al unui autoturism BMW seria 3. Infoline: 0761 259 221 şi 0761 258 121, Cosmote / Premii”. Credeţi cumva că, în plină criză financiară, a dat norocul peste dumneavoastră şi aţi câştigat o maşină tare sau câteva zeci de mii de euro? Ei bine, dacă nu aţi jucat la Loto sau nu v-aţi băgat în vreun concurs organizat legal, cu publicitatea aferentă la vedere, luaţi-vă gândul!

 

În timp ce firmele concediază mii de oameni şi dau faliment pe bandă, descurcăreţii fac bani la greu cât se poate de uşor, pe seama naivilor care cred că printr-un simplu SMS l-au prins pe Dumnezeu de picior şi vor pune mâna pe premii tentante… BIHOREANUL vă prezintă care sunt ultimele farse prin care escrocii încearcă să vă păcălească.

 

Schimbarea la faţa(dă)

 

Teoretic, Oradea are un patrimoniu arhitectural de invidiat, format din 23 de clădiri cu statut de monumente de importanţă naţională şi alte 72 de importanţă locală. Practic, cele mai multe sunt însă doar nişte ruine!

 

Pentru că au ajuns într-o avansată stare de degradare, Primăria caută soluţii pentru reabilitarea lor. Dacă e nevoie, chiar cu de-a sila…

 

Municipalitatea pregăteşte un proiect prin care, începând de anul viitor, îi va putea supra-taxa pe proprietarii care nu-şi întreţin clădirile.

 

Domnul golan

 

Un consilier din Nojorid a rămas fără susţinere de la partid din cauza comportamentului de derbedeu. Alexandru Chivari a fost exclus din PRM pe motiv că e alcoolic, iar acum dă partidul în judecată şi vrea să-i pârască pe foştii colegi la Vadim.

 

Toate nenorocirile lui Alexandru Chivari pornesc de la vecina sa de vizavi, Florica Bogdan, consilier local şi membră în acelaşi partid. Bărbatul s-a plâns BIHOREANULUI, care vă prezintă acum adevărata poveste...

 

Detectorul de adulter

 

A comis-o, sau nu? E întrebarea pe care mulţi şi-o pun, la un moment dat, când au sentimentul că persoana iubită nu mai e cea de altădată.

 

Uneori, suspiciunea poate avea suport real. Alteori e doar o gelozie nejustificată. Pentru a înlătura orice bănuială, orădenii pot să-şi testeze partenerii la detectorul de minciuni. Cu voia lor, bineînţeles.

 

BIHOREANUL a aflat că un psiholog din oraş şi-a dotat cabinetul cu un aparat poligraf şi nu duce lipsă de clienţi care vin să-şi ”jure” credinţă conectaţi la senzori...

 

Scandal între actori

 

Se spune că succesele îi unesc pe oameni. Nu şi la Oradea. După ce trupa Szigligeti Ede a lansat recent două premiere apreciate, actorii s-au răzvrătit împotriva directorului artistic Meleg Vilmos, susţinând că acesta îi bagă în mediocritate.

 

Săptămâna trecută, artiştii au protestat, îndemnându-şi spectatorii să li se alăture “pentru schimbare”. A directorului...

 

Ia viaţa din voleu

 

În ultimii şapte ani, timpul liber al Larisei a fost rezervat exclusiv antrenamentelor de volei. Acum, recunoaşte că s-a cam săturat să stea la fileu şi aşteaptă cu nerăbdare înscrierea la facultate.

 

Frumoasei BIHOREANULUI din această săptămână nici nu-i trece prin cap să urmeze vreo şcoală de sport, ci se visează profesând în domeniul relaţiilor internaţionale. Nu de alta, dar are o pasiune şi mai mare: călătoriile prin lumea largă...

 

 

Versiune mobil | completa